Klasická masáž

Je základom všetkých masáží, aktivuje celkový krvný a lymfatický obeh, ktorý následne zlepšuje prekrvenie a okysličenie organizmu (pokožky, podkožia, svalov), čím pomáha uvoľňovať stuhnuté a bolestivé svaly a podieľa sa na lepšom vyplavovaní odpadových látok z organizmu.

Viac informácií

Sportova masaz fyziogreen

Športová masáž

Športová masáž je veľmi podobná klasickej masáži, je však prispôsobená špeciálne pre športovcov a osoby, ktoré podávajú zložitejšie fyzické výkony. Od klasickej masáže sa líši najmä v rytme a intenzite masážnych hmatov.

Viac informácií

Reflexna masaz fyziogreen

Reflexná masáž

Odlišuje sa od klasickej masáže technikou hmatov a miestom aplikácie. Aplikuje sa na miestach, kde došlo k sekundárnym zmenám v dôsledku reakcie na iné primárne ochorenie. Ide o formu špeciálnej reflexnej terapie, pri ktorej sa liečebný zásah vykonáva predovšetkým cestou nervových spojov a zakončení v oblasti zvolených reflexných oblúkov.

Viac informácií

Lavove kamene fyziogreen

Masáž lávovými kameňmi

Masáž lávovými kameňmi je špeciálna technika, kedy terapeut používa okrem svojich rúk aj hladké, ohriate kamene tak, že nimi masíruje a umiestňuje ich na celé telo. Kamene sú zvyčajne vyrobené z bazaltu. Bazalt je vulkanická hornina s vysokým obsahom železa, ktorý pomáha udržať počas masáži v kameni teplo.

Viac informácií

Banková masáž

Bankovanie patrí k uznávaným metódam tradičnej čínskej medicíny. Banky sa prikladajú na pokožku na určité miesta (reflexné zóny, akupunktúrne body, …) tak, aby sa prisali pomocou podtlaku. U sklenených baniek sa podtlak vytvorí vtedy, keď sa banka nahriata nad ohňom priloží na pokožku, čím sa schladí.

Viac informácií

Makke techniky fyziogreen

Mäkké techniky

Mäkké techniky je veľmi účinný spôsob masáže pri odstraňovaní problémov a bolestí spôsobených blokádami, hlavne v oblasti krčnej chrbtice, medzi lopatkami a krížovej oblasti. Metóda masáže za použitia mäkkých techník spočíva v preťahovaní kože v riasach, tlaku na príslušné body v mäkkých tkanivách, posune fascií a v jemnom strečingu.

Viac informácií